Reciclem Bé

Menys deixalles al Centre de Tractament de residus el 2023

Disminueix la brossa que arriba al Centre de Tractament de Residus de la Comella (CTR). Segons es desprèn de les dades registrades l’any passat, la planta va rebre 49.284 tones de residus durant el 2023. Si tenim en compte que el 2022 s’hi van gestionar més de 50.000 tones, podem concloure que la brossa rebuda pel CTR va reduir-se un 3,7% respecte de l’any anterior. Es tracta d’una dada positiva, tenint en compte que a l’hora de gestionar els residus que generem es prioritza en primer lloc la prevenció com a opció més adequada, seguida de la reutilització, el reciclatge, la valorització energètica i l’eliminació.

Les deixalles que arriben al CTR són principalment residus sòlids urbans, és a dir, els que es generen a les llars. En concret, la planta va rebre l’any passat
27.523 tones d’aquest tipus de deixalles. També hi ha residus assimilables a urbans provinents d’indústries i comerços (7.906 tones); fangs humits procedents de les depuradores (4.781,34 tones); residus carnis (531 tones); i residus de tipus sanitari (66 tones).

Així mateix, durant l’any passat el Centre de Tractament de Residus va exportar 634 tones de brossa. També es van portar a plantes estrangeres per al seu tractament 7.295 tones d’escòries, 1.223 tones de cendres i 616 tones de ferralla.

Els nostres hàbits poden tenir un impacte important en la generació de residus. Per això és necessari que apostem pels productes sense embalatges, per la reutilització, la reparació d’objectes trencats o que deixen de funcionar, i pel reciclatge. Només així serem persones ecoresponsables.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *