Reciclem Bé

Primer camió 100% elèctric per a la recollida de residus

Rumb a un futur més sostenible, Pirinenca de Serveis s’encamina cap a la modernització en l’àmbit de la mobilitat amb la introducció d’un camió elèctric innovador, que a hores d’ara es troba en fase de prova. Aquesta fase finalitzarà el 8 de març amb una ruta definida a gran part de les parròquies del país, incloent-hi el sector del Pas de la Casa.

Aquesta acció suposa un punt d’inflexió en la lluita contra el canvi climàtic. El camió elèctric ofereix una alternativa ecològica als vehicles de combustible tradicionals i serveix com a demostració de la tecnologia d’avantguarda en l’àmbit de la mobilitat per tal de reduir emissions de CO2 a l’atmosfera i l’impacte acústic.

L’objectiu és avaluar el seu funcionament en diferents entorns i veure si aquest tipus de vehicle s’adapta a les condicions del país i disposa d’autonomia suficient per introduir-la a la flota de l’entitat. Tal com ha destacat el gerent de Pirinenca de Serveis, Josep Gómez, “és una tecnologia molt canviant i hem de ser capaços d’adaptar-nos a totes les condicions actuals. La prova pilot permet conèixer si és apte o no”.

Fins ara, l’empresa només comptava amb vehicles elèctrics de manteniment o d’inspecció. La intenció de Pirinenca de Serveis és sumar a la seva flota de 30 vehicles aquest camió elèctric. Per la seva part, la portaveu de la comissió de seguiment del servei de recollida de residus, Vanessa Carrascosa, destaca que “la missió és poder complir amb els objectius de sostenibilitat establerts per les administracions, com la reducció de la generació de gasos d’efecte hivernacle i reducció de la contaminació acústica, entre altres”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *