Reciclem Bé

Canvi d’armari

Amb el canvi d’estació arriba el moment de renovar l’armari, descartar roba o donar-li una nova vida.

A l’hora de comprar peces noves, el mercat intenta inculcar la fórmula d’un sol ús, descartant peces que en molts casos tenen amb prou feines dos o tres usos.

MEDI AMBIENT I RECICLATGE DE ROBA, COM ES RELACIONEN?

La majoria de la roba que utilitzem diàriament, sense importar l’ocasió, estan elaborades a base de quatre materials: llana, seda, cotó o fibres sintètiques. L’últim material és un derivat del petroli, mentre que les primeres són d’origen natural.

Però, sense importar l’origen dels materials, la indústria tèxtil es troba entre les més contaminants del món. El procés de disseny i fabricació de peces implica activitats que poden perjudicar el medi ambient, com ara l’extracció de la matèria primera, la producció de tints i la tenyida, la gran quantitat d’aigua que es consumeix durant el procés del tenyit, el blanqueig, els residus tèxtils, la logística, els punts de venda i, finalment, l’eliminació de les peces.

És per això que reutilitzar les peces és clau per reduir l’impacte d’aquesta activitat, apostant per un model de consum responsable.

QUÈ PODEM FER A CASA?

>> Amb una mica de temps i imaginació, podem crear nous accessoris. Aquí podeu trobar un munt d’idees!

>> També es poden convertir en joguines per als més petits de casa i en molts casos poden participar en l’elaboració. Fes clic aquí per descobrir una guia gratuïta plena d’idees motivadores.

>> Si encara estan en bon estat, pots posar-les a la venda en diferents plataformes de comerç electrònic disponibles a Andorra.

>> I si decideixes portar les peces que ja no fas servir als contenidors del TÈXTIL, descàrrega l’APP Reciclem Bé i a l’apartat de Punts Verds, troba la ubicació exacta de la Deixalleria Comunal de la teva parròquia.

Reciclem_Be_App_Andorra
Reciclem_Be_App_Andorra

Una resposta a «Canvi d’armari»

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *