Reciclem Bé

A l’estiu, mantenim els hàbits sostenibles: consells pràctics

Vacances sostenibles

Amb l’estiu arriben les vacances, els viatges i les activitats a l’aire lliure. Nosaltres continuem amb la nostra rutina, però fora de casa, i això pot fer que alguns dels bons hàbits en reciclatge i sostenibilitat que hem anat adquirint, es perdin. Per això és important no oblidar-nos-en, i adaptar-ho a les activitats i llocs que visitem!

És possible gaudir del temps de lleure mentre ajudem a protegir el nostre entorn. Per això avui, des de ReciclemBé, us deixem alguns consells pràctics per reciclar de manera efectiva durant la temporada d’estiu.

Gestió de residus durant les vacances

Quan estem de vacances, és fàcil oblidar-nos de les nostres bones pràctiques de reciclatge. Però amb una mica de planificació i actuant de manera conscient, podem mantenir-les o, inclús, potenciar-les.

En aquest cas, abans de marxar, és interessant investigar les diferents opcions i polítiques de reciclatge de la nova població que anem a visitar. Moltes àrees turístiques ofereixen punts de recollida selectiva, facilitant la separació correcta dels residus, com envasos lleugers, paper i ampolles de vidre.

Reciclatge a la platja

D’altres emplaçaments potser no disposaran d’aquest sistema de reciclatge, i aquí entra dins dels hàbits de cadascú generar els menys residus possibles!

Pícnics respectuosos amb l’entorn

Els àpats a la natura, siguin a la platja o a la muntanya, són una part imperdible de les activitats d’estiu. El primer consell, en aquest cas, és molt bàsic: no deixar brossa allà on hàgim menjat, i emportar-nos-la amb nosaltres si no hi ha cap contenidor a mà, com és el cas de la muntanya.

Actualment, a les platges, trobem multitud de papereres, algunes inclús amb opció de separar els residus, que és necessari utilitzar si volem deixar l’espai com ens agradaria trobar-lo: net.

Altres opcions que promouen la sostenibilitat són optar per estris i plats reutilitzables, en lloc dels d’un sol ús, i incloure productes locals en l’àpat: li donaran un toc especial!

Picnic sostenible

Reducció de plàstics

El plàstic està present en multitud d’objectes de la nostra vida quotidiana, també fora de casa. Els de més fàcil canvi potser són les típiques ampolles d’aigua, que podem canviar per vidre o acer inoxidable, i així reutilitzar-les tantes vegades com vulguem. A més, poden ser un bon record per adquirir allà on viatgem!

Tenim molts altres gests que podem efectuar per tenir cura del nostre medi ambient, especialment durant la temporada d’estiu. Aquí us en deixem uns quants:

  • Utilitzar protectors solars amb ingredients naturals i biodegradables, com l’òxid de zinc i el diòxid de titani. Aquestes opcions són menys nocives pels ecosistemes marins
  • Donar preferència a la roba de bany i accessoris fabricats amb materials sostenibles, com el bambú o el cotó orgànic, en lloc dels sintètics convencionals
  • Portar sempre amb tu les teves bosses de la compra reutilitzables, o també pots adquirir-ne de noves allà on vagis i incloure-les a la teva col·lecció
  • Apostar pel producte “km 0” i de temporada: apropa’t als mercats de les poblacions que visitis per conèixer la seva gastronomia i donar suport a l’economia local.

Reciclar i reduir els residus durant l’estiu no només és bo pel medi ambient, sinó també per nosaltres, ja que guanyarem experiència mantenint els hàbits adquirits, contribuint a fer que les nostres activitats estiuenques no deixin empremta.

Bon estiu!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *